vakantieland ... cultuur en natuur beleven

Ontdek de culturele bezienswaardigheden in Duitsland

Duitsland is rijk aan cultuur. Het is het land van de Reformator Maarten (Martin) Luther en middeleeuwse wandelkeizers. Het is het land dat 25 jaar geleden de eenwording van de BRD en de DDR vierde. Ook de verbinding met Nederland is fascinerend, zoals Stolberg, waar de moeder van Willem van Oranje werd geboren. Ontdekt u ook de culturele bezienswaardigheden in Duitsland.

Kosmos der Niederländer - De schenking van Christoph Müller

De Berlijner schonk het Galeriemuseum in Schwerin zijn omvangrijke collectie van 155 schilderijen, waardoor de Galerie Alte & Neue Meister een van de grootste verzamelingen Hollandse Meesters in Duitsland wordt.

›› lees verder

[$=project.imageDescription(

De Hemelschijf van Nebra - Kosmos uit de Bronstijd

Wanneer cultuur en crime samenkomen, dan heb je vaak een interessante bezienswaardigheid. Dat alles past bij de Hemelschijf van Nebra in de regio Saale-Unstrut. Na een jarenlange speurtocht en een arrestatie in Basel vond de Hemelschijf van Nebra een plaats in het Landesmuseum in Halle en kreeg een eigen bezoekerscentrum in Wangen bij Nebra.

›› lees verder

[$=project.imageDescription(

Grensmonument Hötensleben - Langs de Muur en het IJzeren Gordijn

Een aantal weken geleden waren we met een groep onderweg door de Harz en op de Elbe. Op onze weg terug naar het hotel werd nog een extra programmapunt ingelast aangezien de dames en heren toch nog graag iets van de grens tussen Oost- en West-Duitsland wilden zien, en zo reden we naar een onbekend en misschien ook wel onbemind stukje Saksen-Anhalt: Hötensleben.

›› lees verder

 

[$=project.imageDescription( De Magische Kracht van de Externsteine in het Teutoburgerwoud

De Externsteine zijn een formatie van zandstenen in het Teutoburgerwoud. De formatie bestaat uit enkele lange stenen, die rechtop uit het heuvelachtige landschap oprijzen. De stenen zijn van zandsteen en zijn ontstaan in het Krijt, ongeveer 120 miljoen jaar geleden. Deze bezienswaardigheid in bij Horn-Bad Meinberg is als natuurmonument alleen al indrukwekkend, er is ook nog een raadsel aan verbonden. Dit komt doordat er sporen van menselijk gebruik uit de middeleeuwen, mogelijk zelfs uit de prehistorie, op zijn teruggevonden.

›› lees verder

[$=project.imageDescription(

Bautzen... maar ook Budyšin

In de Oberlausitz in Saksen aan de Poolse en Tsjechische grens worden twee talen gesproken: Duits en Sorbisch. Een bijzondere traditie is het Paasrijden en meteen een highlight onder de evenementen.

Tip: de simultaankerk in de binnenstad. Zelfs de kerktoren wordt nog bewoond.

›› lees verder

[$=project.imageDescription(