8 dagen - individueel - ca. 100 km

U ontdekt tijdens uw wandelvakantie in de Harz een veelzijdig wandelgebied. Bekend door de sagen en legenden rondom het mystieke Bodetal en de hoogste berg van de Harz – de Brocken.
Dag 1
Aankomst in Thale.

Dag 2 | Thale – Hasselfelde (ca. 25 km)
Vanuit Thale loopt u vandaag door het mystieke Bodetal naar de Hexentanzplatz en de Roßtrappe. Langs de stoeltjeslift en kabelbaan langs het riviertje Bode. U loopt door een kloof en richting de Teufelsbrücke – de „duivelsbrug“. In Treseburg steekt u de Luppbode over en wandelt dan verder naar Altenbrak naar uw eindbestemming voor vandaag Hasselfelde. Daarbij komt u langs de Harzköhlerei in Hasselfeld waar nog houtskool wordt gemaakt.

Dag 3 | Hasselfelde – Drei Annen Hohne (ca. 18 km)
Van Hasselfelde wandelt u verder over de Rappbodetalsperre, de hoogste stuwdam in Duitsland, naar Königshütte. Van hieruit naar Drei Annen Hohne.

Dag 4 | Drei Annen Hohne – Brocken Oderbrück (ca. 18 km)
Vandaag een pittige etappe die zeker de moeite waard is. Van Drei Annen Hohne „beklimt“ u via de Glashüttenweg de Brocken. De hoogste berg (1.142 m) van Noord-Duitsland. U loopt via de Goetheweg naar Oderbrück. Dagschotel als avondeten

Tip: De voorafgaande etappes zitten u "in de benen". U kunt vanuit Drei Annen Hohne ook met de stoomtrein van de Harzer Schmalspurbahnen naar de Brocken, om van hieruit af te dalen naar Oderbrück. Met de HarzCard is dit inclusief.

Dag 5 | Oderbrück – Altenau (ca. 25 km)
De tocht verloopt van Oderbrück over de Märchenweg. Via Torfhaus, Steile Wand, Oberharzer Wasserregal en de Sperberhaier Damm komt u in Altenau. Het Oberharzer Wasserregal is onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed.

Dag 6 | Altenau – Osterode (ca. 19 km)
Vanuit Altenau door het Lerbachtal en de Butterberg-Tunnel naar het plaatsje Osterode.

Dag 7 | Transfer naar Thale
Transfer Osterode naar Thale.

Dag 8 | Vertrek
Geniet u van een laatste dag in de Harz voor u naar huis gaat.