7 dagen - ca. 202 km - individueel - Trier-Koblenz

Deze fietsvakantie langs de Moezel behoort tot de klassiekers. Vanuit Trier, de oudste stad in Duitsland fietst u naar Koblenz. Op dagelijkse etappes tussen 35 en 47 km heeft u veel tijd om de prachtige stadjes, zoals Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem te bekijken of een museum te bezoeken.

Gunt u zich ook de tijd voor een pauze in een "Straußwirtschaft" - een gezellig klein restaurantje direct bij de wijngaard.

Dag 1 | Aankomst Trier
Aankomst in Trier. Neemt u een kijkje bij de Porta Nigra.
 
Dag 2 | Trier – Trittenheim (ca. 42 km)
Vanuit Trier fietst u richting Mehring met de ruïne van de Villa Rustica uit de Romeinse tijd. Ontdekt u in Trittenheim het "Weinlehrpfad" - een wandelweg rondom het thema wijn.

Dag 3 | Trittenheim – Zeltingen (ca. 35 km)
Na enkele kilometers bereikt u Neumagen-Dhron, het oudste wijnplaatsje in Duitsland. Gunt u zich een pauze op de markt van Bernkastel-Kues. Vergeet u niet hier de bonte vakwerkhuizen en de smalle steegjes te bekijken. Uw dag eindigt in het wijnplaatsje Zeltingen-Rachtig, een van de grootste en bekende wijnstadjes aan het middenste gedeelte van de Moezel.

Dag 4 | Zeltingen – Zell (ca. 36 km)
Door het wijnbouwgebied "Kröver Nacktarsch" fietst u naar Traben-Trarbach. Geniet u van de unieke charme en flair van het stadje. Hier vindt u vele fascinerende monumenten met architectonische bijzonderheden uit de tijd van de Jugendstil en de Belle Epoque. U kunt de fietstocht ook met een bootsvaart op de Moezel combineren. Volgt u de route richting Enkirch en door het wijnbouwgebied "Zeller Schwarze Katz" tot Zell.

Dag 5 | Zell – Treis-Karden (ca. 47 km)
Via Beilstein naar Cochem. Verlaat u hier even de fietsroute voor de bezichtiging van het prachtige centrum en de Reichsburg uit de 11de eeuw. Neemt u de tijd de burcht te bezichtigen het is zeker de moeite waard. De laatste 12 km naar uw hotel in Treis-Karden verlopen licht.

Dag 6 | Treis-Karden – Koblenz (ca. 42 km)
Vandaag is een omweg (ca. 4 km) via de middeleeuwse burcht Burg Eltz, een van de mooiste en best bewaard gebleven burchten in Duitsland, de moeite waard. Romantisch gelegen in een bijna ongerepte natuur lijkt het een heus sprookjeskasteel. Neemt u ook aan de informatieve burchtrondleiding deel en ervaart u een stukje Nederlandse geschiedenis. Met deze indrukwekkende ervaring vervolgt u de route naar de typische wijnplaatsjes Kobern-Gondorf en Winningen. In Koblenz aan de "Deutsche Eck" mondt de Moezel in de Rijn. U verblijft nog een laatste avond aan beide rivieren.

Dag 7 | Vertrek Koblenz
Vertrek in Koblenz op eigen gelegenheid. Transfer naar Trier is extra boekbaar.