vakantieland ... cultuur en natuur beleven

Motorrijden in Duitsland

Eifel en Sauerland zijn zeker de meest bekende, dichtbij motorgebieden. Duitlsand heeft echter meer voor motorrijders te bieden.

Motorradstrassse Deutschland - 10.000 km biker-fun

De "Motorradstrasse Deutschland" - MSD - is een ca. 10.000 km lange motorroute door Duitsland. De klaverblad-vormige route gaat langs de mooiste routes, bekende trefpunten, motormusea en circuits. De MSD is cult en een absolute must voor echte bikers. De MSD is opgedeeld in 4 routes. Alle routes beginnen in Laubach in de regio Vogelsberg - vlak boven Frankfurt am Main - en een geliefde bikerregio in het cenrtum van Duitsland. Van hieruit zijn alle routes met elkaar verbonden.
Het is mogelijk overal een tocht op de Motorradstraße Deutschland te beginnen. Als alternatieve route om de autosnelweg te vermijden, maar ook als als ontspannen motortocht op de route zelf - motorrijden op de MSD is in iedergeval rijplezier puur.

Powerboxen voor de Tanktas

De in Duitsland onder motorrijders populaire Powerboxen bevatten een serie van 8 kaarten. De kaarten hebben een formaat van 63 x 42 cm en zijn aan beide kanten gelamineerd. Met een tekstmarker kunt u uw geplande route op de kaart weergeven en notities maken, die u nadien gemakkelijk wist. De schaal 1:250.000 biedt een goed overzicht en gaat toch op details in.

Daarnaast is de kaart geschikt voor het uitwerken van GPS-touren en heeft een markering voor landschappelijk mooie routes. In de kaarten zijn ook de routes "Motorradstraße Deutschland"  en "Motorradstraße Alpen" weergegeven. Ook precieze vermeldingen van campings en bezienswaardigheden maken het plannen nog leuker.

De powerboxen zijn een betrouwbare en duurzame begeleider op motortouren door Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noord-Italië en de Franse Alpen.