7 dagen - ca. 224 km - individueel - Mainz-Keulen

U start in Mainz, hier is de laatste brug over de Rijn tot Koblenz. Het andere oever van de Rijn is hiervia diverse veren mogelijk. Tijdens deze 7-daagse fietsvakantie langs de Rijn beleeft u de zonovergoten Rheingau en de romantische Rijn. U komt langs de beroemde Drosselgasse in Rüdesheim en fietst dicht langs de Loreley. Via Koblenz en Remagen, waar nog steeds de ruïnes van de brug te zien zijn komt u naar de Drachenfels bij Königswinter. Via de voormalige hoofdstad Bonn komt u naar uw eindbestemming Keulen.

Dag 1 | Aankomst Mainz
Aankomst in Mainz.

Dag 2 | Mainz – Rüdesheim (ca. 35/49 km)
Dit gedeelte van de Rijn behoort tot het UNESCO werelderfgoed. Een prachtige route door een zachtglooiend wijngebied. De Rijn stroomt hier gemoedelijk en vormt kleine eilandjes midden in de rivier. Hier is de rivier maar liefst 800 meter breed. Via een omweg (+ 14 km) naar het vakwerkstadje Eltville en het klooster Eberbach komt u naar Rüdesheim. Geniet u van een heerlijke wijn, loopt u door de beroemde Drosselgasse of gaat u met de kabelbaan naar het Niederwald-monument.

Dag 3 | Rüdesheim – St. Goar (ca. 38 km)
Imposante burchten vormen de coulisse links en rechts van de route. Natuurlijk kunt u ook de Loreley beklimmen. Een wandelpad wijst u de weg naar een van de mooiste uitzichten op de smalste plaats van de romantische Rijn.

Dag 4 | St. Goar – Koblenz (ca. 36 km)
Via het smalle Rijndal naar Boppard. Met de stoeltjeslift kunt u naar de "Vierseenblick" hoog boven de stad om van de stilte te genieten. Of bezoekt u de Marksburg en het kasteel Stolzenfels voor u naar het Deutsche Eck in Koblenz komt.

Dag 5 | Koblenz – Bonn (Bad Godesberg) (ca. 58 km)
Vanaf het Deutsche Eck kunt u ook een stukje met een schip de Rijn afzakken. Bijvoorbeeld tot Bad Breisig waar u aan de Rijnpromenade met diverse terrasjes aankomt. Tussen Koblenz en Bad Godesburg is alles mogelijk.

Dag 6 | Bonn (Bad Godesberg) – Keulen (ca. 43 km)
Vanuit Bad Godesberg bereikt u de binnenstad van Bonn. Direct in de stad bevindt zich het geboortehuis van Beethoven. Op uw route ziet u van heinde en ver de torens van de Dom in Keulen. Wie vroeg in de stad aankomt heeft nog veel tijd voor de vele bezienswaardigheden en de gezellige terrasjes aan de Rijn.

Dag 7 | Vertrek Keulen
Vertrek in Keulen op eigen gelegenheid. Transfer naar Mainz is extra boekbaar.