vakantieland ... cultuur en natuur beleven

Wandel-Zuiden - Wandelinformatie in één oogopslag

Nieuw portaal voor wandeltoerisme in Baden-Württemberg

Op pad door idyllische wijngaarden, een sportieve wandeling door de natuurparken Schwäbisch-Fränkischer Wald, Stromberg-Heuchelberg en Neckartal-Odenwald of rustgevende tochten langs de rivierdalen van de Neckar, Tauber, Kocher en Jagst. Wie in het noorden van Baden-Württemberg de wandelschoenen aantrekt, kan kiezen uit een uitgebreid aanbod. De wandelroutes in de regio´s zijn namelijk net zo veelzijdig als het landschap.

Naast meerdaagse tochten over langeafstandswandelpaden zijn ook korte wandelingen over lokale routes mogelijk. Het nieuwe portaal voor wandeltoerisme, www.wandel-zuiden.nl, is een nieuw hulpmiddel voor internetsurfers. Hier kunnen geïnteresseerden niet alleen inspiratie opdoen voor hun volgende vakantie, maar ook meteen hun wandeltochten plannen.

Gedetailleerde informatie over alle wandelroutes

Alle langeafstandswandelroutes in Baden-Württemberg zoals de Neckarsteig of de Kocher-Jagst-Trail, plus circa 200 lokale wandelroutes, worden in het protaal gedetailleerd beschreven, inclusief de individuele etappes, bezienswaardigheden en horecagelegenheden.

Voor alle routes kunnen gratis GPX-tracks worden gedownload, inclusief interactief kaartmateriaal. Ook handig: met één klik op mogelijke startpunten – bijvoorbeeld Bad Mergentheim, Heilbronn, Öhringen of Schwäbisch Hall – is meteen te zien welke dagtochten in de regio kunnen worden gemaakt. Ook het uitgebreide routenetwerk van de regionale wandelclubs, de Odenwaldclub en de Schwäbische Albverein, is nu gedigitaliseerd en als interactieve tochtenkaart geïntegreerd.

Uitgebreid kaartmateriaal voor onderweg

De nieuwe gratis ‘wandelpanoramakaart Wandersüden’ is een handig hulpmiddel bij de planning van de tochten. De kaart biedt een overzicht van alle langeafstandswandelroutes en de hoofdwandelroutes van de Odenwaldclub en de Schwäbsche Albverein in het gehele noorden van Baden-Württemberg. Bovendien kunnen actieve vakantiegangers tijdens hun wandelingen gebruik maken van de verschillende recreatie- en wandelkaarten van de plaatselijke VVV´s.

De wandelpanoramakaart kan besteld worden via info@tg-odenwald.de.

 

Achtergrondinformatie

De vakantieregio´s in het noorden van Baden-Württemberg hebben op landschappelijk, cultureel en culinair vlak veel te bieden. In het portaal voor wandeltoerisme www.wandel-zuiden.nl geven zes toeristische regio´s – Hohenlohe en Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, Heilbronner Land en Kraichgau-Stromberg - uitgebreide informatie over bezienswaardigheden en wandelroutes in het zogeheten WanderSüden. Boekbare arrangementen en tips voor uitjes en evenementen maken het aanbod van het wandelportaal compleet.

 

Overzichtskaart